Nexe Grupa pokreće proizvodnju u Doboju

Bez autora
Jul 14 2011

Nexe Grupa, hrvatski proizvođač građevinskog materijala, ovaj je tjedan pokrenula proizvodnju u tvrtki Nexe kamen Doboj. Nexe kamen posjeduje koncesiju za eksploataciju vapnenca iz ležišta Lipac kod Doboja na rok od 24 godine, a s postojećom opremom tvrtke godišnji kapacitet proizvodnje je 110.000 prostornih metara kamenih materijala svih vrsta. Nexe Grupa nije stala s investicijama ni u kriznim godinama, a to im je omogućilo dobro planiranje i izborena snažna pozicija na regionalnim tržištima. Nakon što su u svibnju u rad pustili novu tvornicu betona i separacije Ostružnica u Beogradu vrijednu 1,5 milijuna eura, sada pokreću proizvodnju i na kvalitetnom kopu Lipac kod Doboja. Nova tvrtka raspolaže mobilnim drobiličnim postrojenjem, mobilnom separacijom, utovarivačem i bagerom, a nakon što je dobila odobrenje Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske za početak eksploatacije, Nexe planira investirati i u postavljanje kolske vage te u stavljanje u funkciju otpreme materijala željeznicom.

Nexe Grupa pokreće proizvodnju u DobojuNexe Grupa, hrvatski proizvođač građevinskog materijala, ovaj je tjedan pokrenula proizvodnju u tvrtki Nexe kamen Doboj, priopćili su iz te kompanije u četvrtak.

Nexe kamen posjeduje koncesiju za eksploataciju vapnenca iz ležišta Lipac kod Doboja na rok od 24 godine, a s postojećom opremom tvrtke godišnji kapacitet proizvodnje je 110.000 prostornih metara kamenih materijala svih vrsta. »Nexe Grupa nije stala s investicijama ni u kriznim godinama, a to nam je omogućilo dobro planiranje i izborena snažna pozicija na regionalnim tržištima. Nakon što smo u svibnju u rad pustili novu tvornicu betona i separacije Ostružnica u Beogradu vrijednu 1,5 milijuna eura, sada pokrećemo proizvodnju i na kvalitetnom kopu Lipac kod Doboja«, kaže Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe.

Nova tvrtka raspolaže mobilnim drobiličnim postrojenjem, mobilnom separacijom, utovarivačem i bagerom, a nakon što je dobila odobrenje Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske za početak eksploatacije, Nexe planira investirati i u postavljanje kolske vage te u stavljanje u funkciju otpreme materijala željeznicom. Nexe kamen Doboj imat će ukupno sedam zaposlenih na tom kopu, a tvrtka organizacijski posluje u sastavu divizije za cement, beton, vapno i agregat. Prema svojim kvalitativnim karakteristikama, krečnjak iz ležišta Lipac kod Doboja odgovara za primjenu kao tehnički građevinski kamen u proizvodnji agregata (tucanika) za zastore željezničkih pruga, za sve marke betona, za izradu bituminiziranih nosećih slojeva srednjeg i lakog prometa, zatim za izradu tamponskih slojeva i kao lomljeni kvalitetni kamen za nasipanje, oblaganje i zidanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik